Filmele bune

Psihologie, sociologie, literatura, arta, muzica, eveniment!

Moderators: Reality Check, nouneim, Fabianoo

Re: Filmele bune

[ #79327 ] Postby anubis974 on Fri Feb 26, 2010 12:52 pm

Recomand cu caldura !

"Parerea ta are nevoie de un preludiu ca sa ma poata satisface!" A
"Vidul advent este o gaura neagra din care extrem de putini s-au intors!" A
anubis974

[ #79328 ] Postby Clovnul Junglei on Fri Feb 26, 2010 12:55 pm

ne recomanzi "cu caldura"? :)) piei satana!
l-am vazut deja...
Clovnul Junglei

Images: 0

[ #81179 ] Postby Onisim on Fri Jun 04, 2010 1:25 pm

N-am mai făcut recomandări de ceva vreme, însă recent am avut ocazia să vizionez cîteva filme interesante la TIFF în Cluj, şi iată ce vă propun azi:

Metropolis (1927/2010) Filmul cult al lui Fritz Lang, un clasic al expresionismului german, este şi azi foarte actual. Îmbinînd cîteva teme din religie, mitologie, literatură, dar aducînd şi acel zeitgeist al vremii în care a fost realizat, Metropolis este mai mult decît un SF, este o pledoarie trans-genică pentru libertate şi compasiune. Căci, aşa cum încă de la început îşi informează privitorii, între minte (raţiune) şi mîini (acţiune) stă inima, acel mijlocitor care temporizează sau dinamizeză acţiunile umane, care intermediază punerea în practică a ideilor. Varianta pe care am văzut-o la TIFF este cea mai recentă restaurare a peliculei ce a înregistrat în 80 de ani nenumărate versiuni şi montaje, şi se apropie cel mai mult de original, incluzînd unele calupuri socotite pierdute. Un 'must see' categoric pentru orice cinefil. P.S. Merită văzut cu acompaniament muzical live, deşi asta se poate întîmpla doar pe la vreun festifal de film. 9,5/10

How I Ended This Summer / Kak ya provyol etim letom (Rusia, 2010) O dramă plasată pe o insulă pustie din zona arctică, unde doi meteorologi trebuie să facă faţă cerinţelor rutinei ştiinţifice, ca şi nevoilor de supravieţuire în condiţii extreme. Un rol important în relaţia dintre cei doi îl joacă singurătatea şi modul în care aceştia se raportează la ea. Comunicarea este/devine o problemă, mai ales cînd informaţii de maxim interes nu sînt transmise mai departe. Ce m-a păstrat cufundat în acea lume uitată de lume a fost atmosfera creată de peisajele superbe şi cadrele lungi. Un film de o frumuseţe rece. 9,5/10

Sell Out! (Malaezia, 2008) Un film la limita dintre parodie şi comedie, şi cu toate acestea, destul de profund în idei şi exprimare. Teza centrală: Fiecare are preţul său. Cît eşti dispus să laşi din "tine", din propriile crezuri, idealuri şi valori pentru a duce o viaţă mai bună (a se citi: a cîştiga mai bine)? Ce propune regizorul malaezian nu este cine ştie ce revelaţie, doar că o face într-un mod cu totul aparte, cu ironie şi... muzică. Da, am uitat să spun: filmul poate fi catalogat şi ca 'musical', cu piese chiar reuşite. Dacă vă prind, aveţi şansa chiar să le cîntaţi pe alocuri. Nu vă speriaţi, se afişează versurile pe ecran, ca la karaoke! 9/10
"Humana actiones non ridere, non lugere, neque detestari, sed intellegere" - Spinoza

http://www.avaaz.org/
http://uscampaignforburma.org/index
Onisim

Images: 28

[ #81358 ] Postby nehustan on Sat Jun 26, 2010 6:28 am

Onisime,eu cred ca ar trebui sa l pui pe tapet pe...Khunta-Kinte!
nehustan

[ #81370 ] Postby Onisim on Wed Jun 30, 2010 7:17 am

nehustan,
Nu-ţi înţeleg aluzia...

În altă ordine de idei, aş recomanda filmul japonez Tokyo Sonata (2008), o dramă de familie superbă, în care fiecare personaj încearcă să facă faţă provocărilor vieţii pe cont propriu, nedorind să-i împovăreze sau întristeze pe ceilalţi membrii ai familiei cu problemele lor. Cît de mult te bazezi pe cei din jur şi cît de mult te 'autoguvernezi'? Eşti mai înţelept cînd încerci să rezolvi totul de unul singur sau cînd împărtăşeşti totul? Poate răspunsurile sînt simplu de dat la rece, dar filmul ne poartă prin acea lume complicată în care toţi trăim, în care happy-ending-urile posibile vor fi întotdeauna mai mult sau mai puţin amare.
"Humana actiones non ridere, non lugere, neque detestari, sed intellegere" - Spinoza

Onisim

[ #81402 ] Postby nehustan on Sat Jul 10, 2010 12:53 pm

..,pai nu stii ca Onisim era...negru?!
nehustan

[ #81403 ] Postby nehustan on Sat Jul 10, 2010 12:58 pm

..,m am gandit ca poate aveti ceva afinitati(!)...,mie mi a placut filmul:Nici nu se putea exprima mai bine drama negrilor de altadata,pe necazul carora albii au prosperat!
Doar Ham este vinovat!!
am zis!
nehustan

[ #81450 ] Postby Onisim on Sat Jul 17, 2010 3:42 pm

Dacă era sclav nu înseamnă neapărat că era şi negru. În antichitate sclavii nu erau doar africani...

În ce-l priveşte pe "Kunta Kinte", am dat doar de un film relevant: "Roots" (1977), o miniserie bazată pe cartea lui Alex Haley. Bănuiesc că la ăsta te-ai referit.

Onisim

[ #81460 ] Postby nehustan on Thu Jul 22, 2010 3:12 pm

Nu.Este vorba de ,,Radacini!,,Rula acum peste 25 de ani ca serial!Drama lui Khunta Khinte(ca si a altor mii),fiul unui sef de trib,rapit de vanatorii de sclavi si adus in ,,lumea civilizata,,unde in final si a vazut pana si stranepotii!
Ce pot sa zic,sant un nostalgic!!
nehustan

Previous

Return to Social & Cultural