Trinitatea- adevar biblic sau inventie omeneasca?

Discutii despre religie, teologie, doctrine, etc.

Moderators: nouneim, eliade22, eddieconst

Re: Trinitatea- adevar biblic sau inventie omeneasca?

[ #81134 ] Postby nehustan on Sun May 30, 2010 3:34 am

..,rasfoirea este specifica adventului cand simte...pericolul si ma intreb daca pana acum tot astfel ai procedat cu,,inspiratia adventa revelata incepand cu 1844!??,,

Mismedene ori nu esti la curent cu ,,problemele adventismului,, ,ori o faci pe...musca,dar pt cultura ta vei afla ca am avut pana acum peste(1500 de cereri!...pur adventiste)in ce priveste cartile,iar eu baiat cu simtul raspunderii,le am onorat!
Daca tu chiar n ai gasit nimic demn de luat in seama(in ele) ,chiar esti rautacios cu ,,viziunile,,altora,iar probabilitatea simbolizarii Bibliei de catre matale,depaseste panzele albe...!
-In urma,,polemicii,,de aseara,
.......................................
..,ma lungii lat pe divan
Reflectand ;Ca paravan,
Cine mi este...Mismedean?!

,,Cel,,cu-albinelor dulceata,
Imi cadorisi borcan,
Ca sa mi i a un pic din greata(??!)
Presarand cu fin,cu masura,
Doar...un gram de (cianura?!)

,,Cel,,ce mi strecura n saltea...,
Cand voi sta in pijama...,
(Sarme bune...la dormit,
De uraniu-mbogatit?!)

,,Cel,,ce mi lauda fericirea
Peste cat il lasa firea...,
Si mi spuse:,,Vezi,fata ta...
Sa nu pateasca ceva...!!,,

sau,,Cel,, cu manuta fina
La furtunul cu benzina,
Care pic,pic,picura,
Pe motor incins...ardea!!

Sa nu mi spui ca de ai citit
Cartile...,te ai pocait!!

Nehustan cel mult...iubit!!!
nehustan

[ #81180 ] Postby nehustan on Sat Jun 05, 2010 5:57 am

,,am rasfoit cartile si n am gasit nimic demn de luat in seama..!,,(Mismedean a zis!)
Ignoranta;Asta este cusurul adventismului(idem comunist!);
Fiecare pasere...pe limba ei piere!
Puncteaza mi cateva,,ineptii,,gasite de ochiul tau ager de...graur!
De,, grangur,, am vrut sa zic!
Si daca tot le cunosti pe toate, pune pe tapet de...interactiv ceva care sa ti apartina (tie),la care sa nu se fi gandit nimeni pana acum!
...de la 89 incoace!!
am zis!!
nehustan

[ #81468 ] Postby dejan1888 on Fri Jul 23, 2010 2:54 pm

nehustan wrote:,,am rasfoit cartile si n am gasit nimic demn de luat in seama..!,,(Mismedean a zis!)
Ignoranta;Asta este cusurul adventismului(idem comunist!);

Daca Mismed este ignorant atunci niciodata nu ar fi studiat problema trinitatii. La fel si eu. Dar faptul ca nu a gasit nimic "demn de luat in seama" in cartile tale nu i-l face ignorant. Acolo chiar nu este nimic demn de studiat si luat in seama.
dejan1888

[ #81469 ] Postby nehustan on Fri Jul 23, 2010 3:16 pm

Esti ,,nascut,, la ...1888!
Nu vii nici de la GENEZA,nu esti nici in pas ci TIMPUL,ci esti...caldicel!
Am zis!
Daca ai gasit obiectiuni de facut in ,,cartile mele,, ,numeste le,dar tare ma tem ca esti tot pe la 1888!
Si tare ma tem ca postarile hieroglifice puricate cu asemanari semitice pe care le arunci mecanic,nu le pricepi nici tu,pentru ca nu au legatura cu anul 1888,,nici cu jones,nici cu vagoner,,!
Am zis!
nehustan

[ #81483 ] Postby Crysz_AZS on Fri Jul 30, 2010 10:45 am

Am facut recent un studiu biblic pe tema asta cu ocazia vizionarii unor predici a bisericii waitara,o miscare dizidenta a bisericii adventiste.In principiu ei sustin urmatoarele trei dogme:

1.exista un singur Dumnezeu(Dumnezeu Tatal)

2.Isus a fost adus la existenta de Tatal,dar nu are inceput deoarece are aceeasi substanta divina cu Tatal;el nu exista prin sine insusi(precum Tatal),ci (asa cum Tatal da putere Satanei) a mostenit/primit de la Tatal puteri divine complete

3..Duhul Sfant NU este o persoana ci puterea activa a Tatalui si/sau a Fiului

Cam asta ar fi pozitia acestei biserici.Dat fiind faptul ca pozitia aceasta este foarte bine documentata scripturistic,am pus in contrast aceste invataturi cu Manualul Dogmatic al AZS de Aaron Moldovan.Si am dedus prin acest studiu paralel faptul ca pozitia aceasta este o ratacire extrem de elaborata si seductiva in natura ei.

Iata argumentarea mea:

1.exista un singur Dumnezeu.prin aceasta se intelege o singura substanta divina manifestata in trei persoane distincte:Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul si Duhul Sfant(a se vedea textele de la punctul 2 si 3)

2.Isus exista din vesnicii.proverbe 8 si ioan 1:1-2.aici exista un conflict:proverbe 8 spune ca intelepciunea a fost prima creatie a lui Dumnezeu,ioan spun ca la inceput a fost Christos.cum se rezolva acest conflict?simplu.la fel cum afirmatia ca INTELEPCIUNEA a fost CREATA presupune un timp anterior cand Dumnezeu exista FARA A FI INTELEPT(???????),la fel este o aberatie a spune ca Hristos a avut un inceput(ioan spune:Si cuvantul ERA DUMNEZEU).pe langa asta,in judecatori 13:18,Manoah intreaba pe Ingerul Domnului cum se numeste - El raspunde Minunat(trad. Cornilescu),referire clara la Cristos.alte traduceri acceptate de TOATE bisericile crestine traduc raspunsul Ingerului prin:seeing it is secret?(Kings James Version;IHWH anyone???);it is beyond understanding(New International Version UK 1984).ei,daca corelam aceste traduceri realizate de exegeti mult mai bine documentati decat majoritatea noastra,nu putem decat sa deducem ca exista un semn mare de egalitate intre Cristos si IHWH IN TOATE PRIVINTELE.a sustine altfel este erezie clara.

3.ioan 4:13: ...El va va da un alt Mangaietor(grec:Paraclet) ca sa ramana cu voi in veac.referira clara la O PERSOANA.de asemenea mai Duhul Sfant mai prezinta si alte calitati ale unei persoane cum ar fi:se poate pacatui impotriva lui,se intristeaza,plange,sta ca martor si altele.

Sper ca am reusit sa lamuresc problema pentru cei care sunt sau erau in neclar.

PS:Nu am avut rabdare sa citesc 49 de pagini de discutii,ci datorita faptului ca eu insumi am facut un studiu aprofundat asupra chestiunii recent,am postat direct concluziile la care am ajuns.Pentru cei interesati de studiul in sine recomand in primul rand Manualul Dogmatic de Aron Moldovan si programul Bible Works care este o unealta extrem de utila in studiul extrem de aprofundat al scripturii.Este chiar genial!
Crysz_AZS

[ #81490 ] Postby nehustan on Fri Jul 30, 2010 2:16 pm

-Eu va recomand mai intai pt.(creditarea personala )a ieromonahului Aaron moldoveanu ,sa i cititi ,,valoroasa lucrare,,numita ,,Raspunsuri la Acuzatii,, , maculatura ce contine argumente,,solide,,ca marmelada aduse criticilor doctrinelor adventiste si povestirilor whitiste,trecut si viitoriste!

..si daca Dumnezeu e Tata,Fiul nu poate fi (mai din vesnicii decat El!!!)
Am zis!
..,Iar daca Fiul e fiu,nu a luat ,,fiinta,, odata cu Tatal,cu atat mai mult inaintea Lui!
Am zis!
Ba as da cu presupusul ca Duhul Sfant care ,,emana,,de la Tatal,poate fi inaintea Fiului ca existenta!
Logic!
...
In ce priveste ,,argumentarea ,,ta Cryszule-dragutule,o stim(Duhul plange ,se intristeaza,se bucura!);Dar ce (fiule)i ai auzit tu(suspinele??!)I ai simtit tu freamatul bucuriei...negraite??!
Parca asa glasuieste Scriptura...de suspinele negraite!!!
-Voi ,,adventistii traditionalisti,,va dati in barci fara vasle in a faca analogie intre ce este pamantesc si (cele ceresti!!)
..,unde ochiul (cu ochelari whitisti)na vazut,urechea lui Miller n a auzit si (la mintea voastra !!)nu s a suit!
Am zis!
Cum numiti voi (Duhul...Persoana??????!)
Daca (negru pe alb)nu l observati,cat de abisala poate fi ratacirea voastra??!
...
..si uite vezi ca nu mi au trebuit 49 de pagini de discutii ca sa te fac sa ma intelegi!!
nehustan

[ #81491 ] Postby nehustan on Fri Jul 30, 2010 2:25 pm

INTREBARE:
-Dumnezeu ne vorbeste prin ...Duhul deoarece nu are cum singur(!!!),sau Duhul este forta,puterea,(suflata!)peste omul care cauta pe Dumnezeu!
SOMATIE!
Exemplifica oarece ,,personificarii,,ale Duhului si eu voi da drumul unui ...porumbel in cinstea ta!
Am ziss!!
nehustan

[ #81497 ] Postby Crysz_AZS on Fri Jul 30, 2010 2:52 pm

din moment ce Isus se refera la DS ca persoana,ce alte argumentari mai ai nevoie??cat despre acele asa numite personificari,NT vorbeste despre fapte,trateaza teosofic anumite probleme de credinta dar in nici un caz nu prezinta un limbaj poetic(cum ar fi deja prea fumata comparatie dintre personificarea intelepciunii din prov. 8 si DS).asa ca referirile respective trebuie luate literal,rather than figurat.asa cum Isus a vorbit de la Tatal,Pavel a trait prin Cristos,la fel lucreaza DS in om.singurul pacat care nu i se iarta omului este cel impotrivaq DS.nu poti pacatui impotriva unei masini,a unui pom,etc.poti pacatui/gresi doar impotriva CUIVA care este in stare sa dea marturie despre aceasta.si te rog nu lua in deradere scripturile ca nu e frumos.daca scriptura spune un lucru,atunci asa e si nu cred ca esti tu mai destept decat Pavel!!
Crysz_AZS

[ #81499 ] Postby nehustan on Fri Jul 30, 2010 3:11 pm

..,in parte sant de acord cu tine,dar de ce te mira faptul ca Duhul poate avea caracteristici omenesti fara sa fie (o persoana?!)
Stie cineva de pa aici cum stau lucrurile pe ...acolo?!
..,sau cate feluri de fiinte dumnezeiesti salasluiesc dincolo e ,,stiinta,,noastra?!
Iote ca lui Pavel nu i s a facut descoperit si ne a zis de altfel sa nu ne ...imaginam!
Revin deci ca numai prin Duhul(dumnezeii)pot fi omniprezenti in mai multe locuri deodata,deoarece El-Duhul nu este persoana!!
nehustan

[ #81500 ] Postby nehustan on Fri Jul 30, 2010 3:12 pm

..,in cel mai nasol cosmar al tau,ai suferit in duh sau in...trup??!
nehustan

Previous

Return to Spiritualitate